Familjen

Om ODD

Året var 2012, i de kuperade och majestätiska omgivningarna av Åre, en plats berömd för sin pulserande bike park och en samlingspunkt för äventyrliga cykelentusiaster. Här, bland brusande backar och böljande spår, fann två vänner varandra – David och Hampus. Deras passion för cykling och skidåkning förde dem samman och lade grunden för, även om de inte visste om det än, ett gemensamt projekt: ODD Engineering.

Dessa två entusiaster, nu kända som grundarna av ODD Engineering, skapade inte bara ett företag – de realiserade en dröm. Driven av önskan att bidra till cykelsverige med produkter av hög kvalitet till överkomliga priser som dessutom värnar om vår miljö, föddes ODD Engineering år 2023 i Falun.

Dessa pionjärer har cyklat på de flesta bike parks i Sverige, lagt otaliga mil bakom sig på landsvägscykel, och sett de utmaningar cyklister står inför – från kedjor belagda med smuts och grus, till slitna cykelramar i behov av kärleksfull omvårdnad. Det var ur dessa erfarenheter och utmaningar som deras passion för att tillverka kvalitetsprodukter för cykelvård föddes.

Kvalitet är inte bara en prioritet

För ODD Engineering är kvalitet inte bara en prioritet – det är ett mantra. De förstår att goda produkter till cyklarna inte bara förbättrar prestanda, men förlänger också cyklarnas livslängd. De har personligen känt frustrationen av att behöva ersätta delar gång på gång, och detta har starkt påverkat deras engagemang för att skapa lösningar som håller.

ODD Engineering är mer än bara ett varumärke för cykelrengöringsprodukter – det är ett uttryck för kärlek till sporten i alla former. Varje flaska schampo, varje flaska vax är en produkt av otaliga timmars passionerat arbete och personliga erfarenheter.

David och Hampus berättelse är ett exempel på hur passion kan omvandlas till innovation, och hur gemensamma intressen kan samla individer och skapa något extraordinärt. Från de branta backarna i Åre till grundandet av ODD Engineering i Falun, har de visat att kärlek till en hobby kan bli en kraft för att göra cykelvärlden till en bättre plats.

ODD Engineering är deras bidrag till cykelsverige, ett företag som strävar efter att erbjuda cyklister kvalitetsprodukter för att hålla deras cyklar i toppform. Det är en hyllning till varje nedcabbad backe, varje krossad mil, och varje gemensamt minne på cykeln. Deras historia är mer än bara en berättelse om ett cykeltvätt företag – det är en berättelse om vänskap, gemenskap och passion för cykelsporten.

Hampus Evers

sv_SESwedish